HRD Advies

Strategisch opleiden, leren en ontwikkelen

Maak leren weer leuk, toekomstbestendig én resultaatgericht! Het belang van leren staat eigenlijk nooit ter discussie. De kosten van leren daarentegen zijn nog wel eens onderwerp van discussie. Het budget wordt krapper, wordt niet opgemaakt, het rendement is onduidelijk... Herkenbaar? U maakt jaarlijks een opleidingsplan maar u vraagt zich af of hier meer uit te halen is? Een mooie kans om uw visie op opleiden, leren en ontwikkelen tegen het licht te houden en de regie hierover met plezier terug te geven aan uw medewerkers.

Toekomstgericht leren

Vaak zijn we zo druk met de uitdagingen van elke dag, dat we ons onvoldoende toestaan om even stil te staan en te bezinnen op het werk en de knelpunten die we hierbij beleven of mogelijk verwachten te gaan meemaken in de nabije toekomst. U kunt natuurlijk de ontwikkelingen afwachten en dan proberen achteraf bij te sturen met opleidingen of andere interventies. Maar wellicht ervaart u meer plezier aan een voorzichtige blik in de toekomst, zodat u de koers tijdig kunt verleggen.

Leren met organisatieresultaat

Het traditionele dilemma van opleidingsafdelingen: hoe meet je het rendement van trainingen (en andere leerinterventies)? Vaak blijft het steken bij de zogenoemde 'happy-sheet' (niveau 1 van Kirkpatrick) en soms wordt het kennisniveau gemeten (niveau 2), maar blijft onduidelijk in hoeverre de interventie daadwerkelijk bijdraagt aan het organisatieresultaat. Door leren en presteren aan elkaar te koppelen verspil je nooit meer onnodig middelen aan net werkende leerinterventies. Aanrader om te lezen in dit kader: Kostbaar Misverstand (Jos Arets & Vivian Heijnen). Graag ontdek ik samen met u welke kostbare misverstanden in uw organisatie leven en hoe we deze kunnen ombuigen naar meetbaar leerrendement en organisatieresultaat.