Performance Support

70:20:10

IN en TIJDENS het werk wordt vaak het meeste geleerd. Soms bewust, maar veel vaker onbewust. En dat terwijl het de meest natuurlijke manier van leren is. Onderzoekend leren aan de hand van de concrete praktijk met instant toepassing van de nieuwe inzichten. Geheel volgens de huidige opvattingen van informeel leren. Soms heb je een theoretische basis nodig, maar de traditionele 'transfer naar de praktijk' van het in een klaslokaal geleerde laat nogal eens te wensen over. Uiteindelijk wil je verandering zien in de praktijk. Vandaar dat we graag ondersteunen bij het maken van deze transitie. Resultaat: leren gebeurt meer op de werkvloer met meer plezier en met direct en aantoonbaar resultaat. Vaak willen we wel, maar is het zoeken naar hoe dat in de praktijk te brengen. Ik ondersteun u hier graag heel concreet bij.

Micro-learning

In je werk wordt het steeds belangrijk om op het juiste moment over de juiste informatie en kennis te kunnen beschikken. Korte leerprikkels sluiten hier optimaal bij aan; jij kiest wat jij op dat moment nodig hebt. En je kunt weer verder. Heel praktisch, zonder gedoe. En steeds meer met gebruik van moderne (leer)technologie.

Social Learning

Of het nu gaat om de inzet van e-learning voor een specifiek traject, het faciliteren van social learning of de selectie en implementatie van organisatiebrede leertechnologie in uw organisatie; e-learning is al lang veel meer dan alleen een gedigitaliseerd boek.

Onder de definitie e-learning versta ik alle vormen van leren waarbij leertechnologie een rol speelt. Enerzijds is de klassieke e-learning veel interactiever geworden, anderzijds zijn er heel veel digitale hulpmiddelen om een leerproces te faciliteren of te versterken. De truc is vaak vooral om bij de juiste vraag het juiste hulpmiddel te kiezen, in plaats van één heel groot passief LMS dat de plank mogelijk missslaat (een antwoord op een niet gestelde vraag). Of de keuze voor een bundel van online leermogelijkheden. Wilt u de juiste leertechnologie inzetten, is het belangrijk om heel goed te weten wat uw eisen en wensen zijn en welk resultaat u ermee wilt bereiken. Daarmee is een succesvolle inzet van leertechnologie bijna nooit de keuze voor één enkel systeem maar steeds vaker flexibel maatwerk.

Feedback learning

Feedback is een van de belangrijkste en tegelijkertijd misschien wel meest onderschatte vormen van leren. Met feedback nodig je uit tot reflectie en maak je de leercirkel compleet. Feed-up, feed-back en feed-forward: diverse manieren voor het verzamelen en verzilveren van inzichten en ervaringen met feedsystemen.